Over ons

Giesen Architectuur, opgericht in 1984, is nu een bureau van Sander Giesen en Mark Bonnenberg. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke ontwikkelingen vorm te geven. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij waarde hechten aan het behoud van bestaande zaken of gebouwen en daar iets nieuws aan toevoegen. Door deze verbinding ontstaat er een meerwaarde.

Ons bureau loopt voorop met de toepassing van nieuwe technieken en materialen. Onze ontwerpen zijn diverse malen beloond met prestigieuze onderscheidingen. En daar zijn we trots op.

In al onze ontwerpen is er veel aandacht voor ruimte, licht en orde. Zo ook bij de  ‘traditionele’ woonhuizen. Energiebewust ontwerpen en bouwen is een vanzelfsprekendheid voor ons.

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van ecologische woonhuizen met duurzame bouwmaterialen.

De ontwikkeling om boerenerven opnieuw in te richten ondersteunen wij van harte. Daarmee behouden wij het bestaande en voegen iets nieuws toe. Er is inmiddels een aantal projecten afgerond waarin wonen en werken op een boerenerf op coöperatieve basis vorm kregen.

In 2002 werd de eerste, door ons ontworpen GLASStube, gebouwd en in 2015 een tweede GLASStube. Een unieke glazen constructie met vele toepassingsmogelijkheden.

Hoe wij werken:
In ons eerste kennismakingsgesprek inventariseren wij uw wensen en beoordelen samen of wij een ontwerp voor u kunnen maken. Wij bieden u de mogelijkheid voor een vaste prijs een schets-fase opdracht te geven. Vervolgens bepaalt u of u ons de vervolgopdracht geeft voor de ontwikkeling van uw bouwproject.

Waar we
Trots
Op zijn

Winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek APA 2008

Winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek APA 2004

Winnaar van de Publieksprijs Achterhoek APA 2004

Winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek APA 2001

Kunstprijs Oost Gelderland, de kleine Jaromir 1994

Highlights uit het verleden

Een aantal in het oog springende projecten vanaf de oprichting van het bureau.