Modern ecologisch bouwen Laag-Keppel

Nieuwbouw van een woonhuis

Locatie: Laag Keppel (Gelderland)
Bouwjaar: n.t.b.
Oppervlakte: n.t.b. m²

Projectpartners
Opdrachtgever: Particulier
Architect: Giesen Architectuur B.V.
Aannemer: n.t.b.

Achtergrond
Een modern design waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen.  Bij ecologisch bouwen worden lokale materialen gebruikt die prettig aanvoelen. De woning voldoet precies aan de wens van de eigenaar om kleiner te wonen en alle ruimtes zonder trap te kunnen bereiken.

Een compact volume met grote overstekken met een gevoel voor subtiele details. De gevels zijn een compositie van hout, glas en stucwerk dat in een fraaie verhouding is vormgegeven.  Door grote openingen te creëren wordt het binnen-buitengevoel versterkt. De gevels zijn naar de straatzijde relatief gesloten waardoor er veel privacy is.

Bij de indeling van de ruimten is rekening gehouden met de positionering van het gebouw. Vanuit het keukendeel heb je zicht op de bocht van de straat en zie je bezoek aankomen. De zitkamer is gericht op de zon en de tuin waar je in alle rust kunt ontspannen.

Bij het ontwerptraject is intensief samengewerkt met de opdrachtgever waarbij over elk detail is nagedacht, bijvoorbeeld over het maken van een mooie kastenwand en de zithoek. Ook uw wensen worden verwerkt op een tekening waarbij architectuur voor ons niet ophoudt bij de voordeur.

Go to Top